— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!

Tur med din glede

Publisert 23.06.2014

Mosjon og det å gjøre noen sammen gir bedre helse. Det er de sikre på, gjengen som hver torsdag spaserer rundt i buen en times tid .

– Dette gir livskvalitet, sier Florence Gjertsen og leder an over fiskebryggebrua. 

Det er en munter gjeng på 17 stykker som er på tur. Alderen varierer, men de fleste er pensjonister, og mange har passert 80.

De møtes på Sandens kjøpesenter litt før klokken 11 hver torsdag. Det har de gjort i snart fem år. Det nærmer seg tur nummer 200.

Tur-prosjektet startet som et samarbeid mellom Livsglede for eldre og Vitus-apotekene i Kristiansand. Nå er det Gro Kristiansen i Livsglede for eldre som er primus motor for turene.

– Vi er på tur uansett vær og vind. Vi går i Kvadraturen eller nærområdet. Noen ganger er vi ti stykker, andre ganger 30. På de 40 turene vi hadde i 2013 var det til sammen 654 som deltok. Mange møter opp hver eneste gang. Vi avslutter som oftest med kaffe og en kakebit i vestibylen på Scandic Bystranda,  sier Kristiansen.

Gjengen skryter av samholdet, og oppfordrer flere til å komme seg opp av god-stolen.                                                                  

– Det er viktig å holde seg i form, og da er det fint å være med på dette trim-prosjektet. Det er uformelt og tilgjengelig for alle, sier Else Bjunes mens vi går gjennom Tresse.

Ved Nupen-fontenen stopper de for i minnes kunstneren. Og Harry Halvorsen deklamerer et dikt  til ære for Kjell Nupen. 

– Halvorsen  kommer ofte med kulturelle innslag. Det setter vi pris på. Kultur, trim, vårsol og vennskap. Hva mer kan du forlange? Spør Kristansen.

 

[Tilbake]