— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Katrine Lunde oppforderer alle til å melde seg på kampanjen. På bildet i samtale med kampanjeleder Bjørne Jortveit (Foto: Svein Tybakken).

Katrine Lunde: meld deg på!

Publisert 29.08.2019

Tirsdag 17. september hadde allerede 2160 har meldt seg på kampanjen. Det er tydelig at Katrine Lundes rolle som frontfigur har god effekt. Vipers-stjernen sykler veldig mye og lar bilen stort sett stå i garasjen.

Lunde er med andre ord en veldig god rollemodell for å reise miljøvennlig. Det samme er
ordfører Harald Furre som tar sin el-sykkel til jobb så ofte han kan. Lunde og
Furre var med og åpnet Jeg kjører grønt mandag 26. august. Da ble de intervjuet av
Fædrelandsvennen og kommunikasjonsenheten i Kristiansand kommune.

Begge ble avfotografert med kampanjens nye gang- og sykkeljakke. 100 eksemplarer av den trekkes som premier blant de første 1500 deltakerne som når minst 50 grønne poeng.
Det går nok to-tre uker før dette skjer. Men de som vil ha jakka, må være flittige til
å registrere poeng.

Alle som klarer å nå bærekraftsmålet i årets kampanje, blir med i trekningen av en el-sykkel med henger. Bærekraftsmålet i år er minst 156 poeng. Det vil si minst 12 poeng per uke i snitt.


Bedre tilrettelagt enn noen gang

– Byen er bedre tilrettelagt for å sykle enn noen gang. Nå må folk melde seg på. Jeg håper konkurranseinstinktet setter inn hos byens befolkning slik at vi fortsatt kan være beste sykkelby. Hun håper folk går helhjertet inn for kampanjen.

Lunde oppfordrer også til å gå og til å reise kollektivt, med buss og tog. Busstilbudet for store deler av Kristiansandsregionen er også bedre enn noen gang.

Kampanjeleder Bjørne Jortveit i Kristiansand kommune er svært fornøyd med at Katrine Lunde har sagt ja til å fronte miljøvennlig transport i hjembyen sin.

– Det er kjempebra å ha byens verdensmester i å holde den norske håndballmålet rent for baller, til å være med å redde miljøet ved å fremme bruken av sykler fremfor biler. Hun snakker med troverdighet. Hun er en av byens innbyggere som er aktiv syklist og lar bilen for det meste stå i garasjen. Hun er eksempelet til etterfølgelse, sier Jortveit, som også synes det er flott at byen har en ordfører som bruker sykkel i jobben.

Ordfører bruker sykkel

– Vi er i toppskiktet, men vi må videre. Alle må vi ta sykkelen mer i bruk. Med el-sykler kan radiusen bli større for de fleste av oss. Vi må bygge ut med flere gang- og sykkelveier, satse på godt vedlikehold med feiing og merking på en god måte. Det kan vi i kommunen gjøre. Så må arbeidsgiverne ta tak og sørge for garderober og dusjer for de som kommer gode og svette på jobb.

Mange gode grunner

Katrine Lunde mener det er mange gode grunner til at hun vil være med og fronte Jeg kjører grønt-kampanjen.

– Først og fremst er sykkelen med på å bedre miljøet. Og så er det veldig godt for folkehelsa og du kommer fint fram, slipper parkeringa og sparer penger.

– Jeg bruker sykkelen mye. Akkurat nå er det godt med el-sykkel siden jeg har denne korsbånd-skaden i kneet. Jeg bruker sykkelen daglig til å kjøre dattera mi til og fra barnehagen. Jeg bruker også sykkel til og fra trening, sier en super-engasjert ambassadør for Jeg kjører grønt-kampanjen.

Meld på nye arbeidsplasser!

I 2018 deltok rundt 170 arbeidsplasser aktivt i kampanjen. De regnes som deltakere også
i 2019. Arbeidsplasser som vil bli registrert som deltakere må sende epost til kampanjen:
Send epost til kampanjeleder Bjørne Jortveit.


[Tilbake]