— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Liten tvil om at ny gang- og sykkelve fra Viadukten til Lillesand sentrum er kjærkommen. Bildet er fra åpninsdagen. Foto: Bjørne Jortveit

Gang og sykkelvei Viadukten-Lillesand sentrum

Publisert 11.06.2020

Åpning av fortau og røde sykkelfelt fra Viadukten til Lillesand sentrum ble markert med snorklipping 21. juni 2019.

Daværende fylkesordfører, Gro Bråten, og daværende ordfører i Lillesand kommune, Arne Thomassen, klippet snor. Fortau og sykkelfelt er bygd langs Jernbaneveien, som er fylkesvei, til NAV.bygget i Lillesand sentrum. Samtidig som dette ble bygd, er det anlagt nytt vann- og avløpsanlegg under veien. Sandsbekken er lagt i et nytt og større rør.

Like etter snorklipping kom en hel skoleklasse syklende på det nye anlegget. det er ingen tvil om at det nye gang- og sykkel-anlegget er tatt i mot med åpne armer. 

Totalt er det brukt drøyt 30 mill. kr på hele prosjektet. For å finansiere fortau og sykkelfelt er det brukt 13 mill. kr i belønningsmidler. 5 av disse millionene er midler fra belønningsavtalen 2017-2019, mens 8 millioner er midler fra belønningsavtalen 2013-2016.

Arbeidet i Jernbanegata har vært et samarbeid mellom flere parter: Lillesand kommune, Statens vegvesen og ATP-samarbeidet.  Statens vegvesen har vært byggherre for prosjektet. Heldal entreprenør AS var hovedentreprenør for anlegget.

[Tilbake]
article_image
08
des
Flere lag ble premiert!
Grunnet overskudd i kinobilletter kunne vi premiere flere lag enn anslått. 
Les mer
article_image
14
okt
Vinnere til supertirsdag
12. oktober var supertirsdag, og 424 deltakere har registrert grønne reiser! Her er vinnerne.
Les mer
article_image
27
okt
Hvem kjører grønnest i år?
"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt kampanjen så la...
Les mer