— bli med på miljølaget!
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
-Bli med på miljølaget. Bruk beina, sykkelen eller reis med buss og tog, oppfordrer kampanjeledelsen: Hilde Finckenhagen, Bjørne Jortveit og John Johansen. Foto: Ragna Marie Henden

Bli med på Miljølaget!

Publisert 07.11.2018

Per 28. november er det påmeldt 3100 deltakere.  Det er nest beste resultat for kampanjen siden starten i 2010.  Alle som oppnår 130 poeng eller mer, blir med i trekning av en el-sykkel til 25.000 kr og seks andre flotte sluttpremier. Jeg kjører grønt startet  27. august og varer til fredag 30. november.

Fredag 30. november er siste kampanjedag. Husk å registrere poeng! Skulle du ha glemt noen grønne reiser, får du helgen på deg (lørdag 1. og søndag 2. desember) til å registrere poeng.  Etter kl. 2400 natt til mandag 3. desember kan du ikke lenger registrere poeng.

Nytt i år er en
bærekraftmåler som viser deg hvordan du ligger an til å bli grønn og bærekraftig. Nytt er det også at alle bilfrie dager teller (3 poeng).

Seks uker  inn i kampanjen ble det trukket ut 25 vinnere blant de 1500 første med 40 poeng.
5 vant sykler til en verdi á 5000 kr og 20 deltakere flotte tursekker. 

El-sykkel hovedpremie ved kampanjeslutt
Alle som klarer å reise grønt, slik at de får minst 130 poeng i løpet av kampanjeperioden, bli med i trekning av en el-sykkel med verdi 25.000 kr. Via en enkel kalenderfunksjon kan man etterregistrere poeng helt fra kampanjestart, selv om man melder seg på et stykke ut i kampanjen.

Ved kampanjeslutt trekkes  i tillegg premier i kategoriene grønn, grønnere og grønnest. Vinnerne velger mellom busskort eller gavekort på Kilden. De kan også velge å gi pengepremien til en miljøorganisasjon. Grønn: 130–199 poeng / Grønnere: 200–299 poeng / Grønnest: 300 poeng eller mer

Bli med på vårt store Miljølag!
Alle deltakere  er en del av vårt store Miljølag! Det er også alle arbeidsplassene som deltar i bedriftskonkurransen vår. - totalt 165.  Kampanjen startet 27. august og varer til 30. november.


Jeg kjører grønt er en kampanje for miljøvennlige reiser. Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen kan bli med i konkurransen om å bli best på grønne reiser. ATP-samarbeidet i Kristiansandsregionen arrangerer Jeg kjører grønt.  Aldersgrense 17 år.

Du melder deg på via Jeg kjører grønt-appen eller på jegkjorergront.no.
Følg også kampanjen på Facebook!

Nyhet: Bærekraftmåleren
Dersom du registrerer 10 poeng eller mer per uke, blir du regnet som grønn og bærekraftig. Måleren viser hvordan du ligger an til å nå bærekraftig nivå - minst130 poeng i kampanjeperioden.

Alle bilfrie dager teller
I år du får poeng for alle bilfrie dager, ikke bare for bilfrie onsdager og søndager, som i 2017.  Du får 3 poeng for hver bilfrie dag.

Ukepremier og vervepremier

Hver uke trekker vi to premier à 500 kroner blant alle som registrerte poeng uka før. Alle som verver minst én deltaker er garantert å vinne sykkelservicekort, kinobilletter eller busskort.

Premiering av åtte beste bedrifter

For virksomhetene er det om å gjøre å få flest poeng per ansatt.  Hvis du har huket av for din bedrift i profilen din, får også arbeidsplassen din automatisk poenger du har oppnådd. De to beste arbeidsplassene i hver av fire kategorier blir premiert:
Under 15 ansatte / 15–40 ansatte / 41–300 ansatte / Over 300 ansatte

Beste arbeidsplass i hver kategori premieres med 10 000 kroner, samt et diplom. Nest beste arbeidsplass vinner 5000 kroner. Pengepremiene skal brukes til å tilrettelegge for mer miljøvennlig reising.
Bedrifter og virksomheter melder seg på via  epost til: 

hilde.finckenhagen@kristiansand.kommune.no

Folkehelse og klima
Kampanjen skal bidra til å redusere klimautslipp og bedre folkehelsen. Hver og en kan bidra til å nå FNs mål om maksimum to grader høyere snittemperatur i 2100, sammenliknet med 1850. Å reise miljøvennlig gir også bedre form og gode opplevelser.

Poengregistrering
Med Jeg kjører grønt-appen tar det bare sekunder å registrere poeng på mobil eller nettbrett. Du får poeng for alle typer grønne reiser – i jobbsammenheng og på fritiden.  Det gjelder reiser til fots, med sykkel eller buss og tog.

Registrere poeng i etterkant
Husk at du kan bakover i tid å registrere grønne reiser, f.eks. hvis du meldte deg på etter kampanjestart.

1 poeng: En reise til fots, med sykkel eller buss/tog (f.eks. reise hjemmefra til butikken eller til jobb).
2 poeng: En tur-retur-reise til fots, på sykkel eller med buss tog (f.eks. reise hjemmefra til jobb og tilbake).
3 poeng: Bilfri dag (uansett ukedag).  Bilfri vil si at du verken kjører bil selv, eller er passasjer i bil eller taxi.

Hva får du ikke poeng for?

Du får ikke poeng for trimtur eller tur med hunden. Men poeng hvis du reiser miljøvennlig til turutgangspunkt (f.eks. sykler til og fra ei turløype). Reiser utenfor Norge registreres ikke.

Påmelding foregår individuelt på app eller nettside:

Med Jeg kjører grønt-appen (App store/Google Play).
I appen kan du melde deg på med Facebook-konto eller via epost-konto. 

Du blir automatisk påmeldt når du logger inn på appen via Facebook eller med epost og passord. Fyll ut «min profil» og oppdater! Har du deltatt tidligere, må du oppdatere dine eksisterende opplysninger!
 

Via jegkjorergront.no
Har du ikke deltatt tidligere, fyller du ut «min profil» på «min side» og velger passord. Oppdater, så er du påmeldt. 

Har du deltatt tidligere, kan du logge deg inn med epost-adresse og passord. Har du glemt passordet, klikker du på «glemt passord» og får tilsendt en lenke. Klikk på den og velg nytt passord.  Sjekk gjennom at alle opplysningene stemmer i «min profil» på «min side», og oppdater.  
Sjekk alle kampanjens grønne gevinster!

 Problemer med påmelding? Send e-post til: bjorne.jortveit@kristiansand.kommune.no