I høst blir vi grønnere
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Bli med på høstens vakreste eventyr. - Reis miljøvennlig så ofte du kan, oppfordrer kampanjeledelsen: Hilde Finckenhagen, John Johansen og Bjørne Jortveit. Foto: Raimond Oseland.

Jeg kjører grønt 2017 – for din helse og vårt klima

Publisert 10.08.2016

Kampanjen startet 28. august og varer til 1. desember. De 500 første som når 75 grønne poeng, får 2 kinobilletter, et busskort med verdi 100 kr og ett sykkelservicekort. Nytt i år er at hver grønn reise teller ett poeng. En tur-retur reise gir to poeng. 

Jeg kjører grønt er for alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen. Kampanjen varer fra 28. august til 1. desember.  Kampanjen er både en individuell konkurranse og en konkurranse mellom arbeidsplasser. Det er om å gjøre å få flest mulig poeng. For virksomhetene er det om å gjøre å få flest poeng per ansatt.

Følg kampanjen på facebook!

Har du lastet ned Jeg kjører grønt-appen, tar det bare noen få sekunder å registrere poeng på mobil eller nettbrett. 

I kampanjen kan du få poeng for alle typer  grønne reiser – både i jobbsammenheng og på fritiden. Reiser utenfor Norge registreres ikke.

Folkehelse og klima
Hensikten med kampanjen er bedre folkehelse og lavere klimautslipp. Hver og en kan bidra til å nå FNs togradersmål: temperaturen  i atmosfæren må
ikke bli mer enn 2 gradere høyere i 2100 enn i 1850.

Bilfri søndag og bilfri onsdag
40 prosent av reisene våre skjer på fritiden. Derfor innfører vi Bilfri søndag. Klarer du å la bilen stå på søndager, får du hver gang 10 grønne poeng. Det fins for eksempel mange flotte naturopplevelser så nærme der du bor at du kan sykle og gå. Bilfri onsdag beholdes fra kampanjen i fjor. Også det gir uttelling med 10 poeng.

Påmelding på app eller nettside
I kampanjen er det individuell påmelding. Det er to måter å melde seg på:

1) Via Jeg kjører grønt-appen (App store / Google Play).  I appen kan du velge å melde deg på med Facebook-kontoen din, eller kan også melde deg på via epost-kontoen din. Dersom du aldri har deltatt i kampanjen, må du melde deg på via jegkjorergront.no  Deretter kan du laste ned appen. 

Du vil bli automatisk påmeldt når du logger inn på appen via Facebook eller med epost/passord. Sjekk veldig gjerne at profilen din på 
jegkjorergront.no - at alt er riktig og oppdater. Du finner en link "Min profil" i appen når du er logget inn.

2)  Du kan melde deg på via vår nettside jegkjorergront.no Har du deltatt tidligere, kan du logge deg inn med epost-adressen din og passord. Har du glemt passordet, trykker du på "glemt passord". Da får  du tilsendt en lenke. Du klikker på den og velger nytt passord. Dette skyldes krav om økt datasikkerhet.

Hva er en grønn reise?
En reise der du sykler, går eller tar buss/tog gir ett poeng. En tur-retur reise gir to poeng. Du får poeng for alle reiser der du kunne brukt bil, men velger å reise grønt. Det gjelder både på fritiden og i jobbsammenheng. Tur med hund, eller trimturer kan du få poeng for hvis du unnlater å kjøre bil til turutgangspunkt. Hvis du f.eks. bor på Lund og sykler til Baneheia for å gå på tur, så får du grønt poeng.

Skynd deg til 75 grønne poeng!
Det er nå så mange poeng å sanke at vi har hevet nivået til 75 grønne poeng før poengdrysset i kampanjen starter. De 500 første som klarer det, vinner en premiepakke som består av to kinobilletter til Kristiansand kino, et busskort med verdi 100 kr og ett sykkelservicekort. Verdien er 600 kr.

Ukepremier, vervepremier, månedspremier og sluttpremier
Hver uke trekker vi to premier á 500  kr blant de som registrerte sine poeng uken før.  Alle som verver minst en deltaker, er garantert å vinne premie. Premiene er sykkelservicekort, kinobilletter og busskort.

Både 1. oktober og 1. november trekkes 3 månedspremier. Hver premie har en verdi på 2000 kroner. Vinnerne kan velge mellom busskort og gavekort på Kilden.

Ved kampanjeslutt trekker vi vinnere i kategoriene grønn (100-199 poeng), grønnere (200-299 poeng) og grønnest fra 300 poeng og oppover. Se kampanjens grønne gevinster.

Konkurranse også for arbeidsplasser

Arbeidsplasser konkurrerer mot hverandre i fire kategorier etter antall ansatte:

·       Under 15 ansatte
·       15-50 ansatte
·       51-200 ansatte
·       Over 200 ansatte

 Personlige poeng tilflyter arbeidsplasser automatisk, forutsatt at deltakerne har huket av for sin bedrift.  Beste virksomhet i hver kategori premieres med en «gratis kinosal» på Kristiansand kino. Bedriften velger film og tar med seg ansatte til en sosial og kulturell begivenhet. I tillegg deles det ut diplom til hver av de fire vinnerne i ATP-utvalget.

Der er alle kommunene i Kristiansandsregionen representert, de fleste med ordfører.

I 2016 deltok 180 arbeidsplasser med til sammen over 20.000 ansatte. 

Vil du melde på din arbeidsplass, send en epost til Hilde Finckenhagen 

Problemer med påmelding? Send e-post til:

bjorne.jortveit@kristiansand.kommune.no eller hilde.finckenhagen@kristiansand.kommune.no