I høst blir vi grønnere
Reis klimavennlig, kom i form og vinn premier!
Nytt i år er bilfri onsdag. Kampanjeledelsen oppfordrer til å la bilen stå i garasjen. Fra venstre: Bjørne Jortveit, Hilde Finckenhagen og John Johansen. Foto: Bjørn Amundsen.

Jeg kjører grønt 2016 - med bilfri onsdag og ny app!

Publisert 10.08.2016

Årets kampanje varer fra mandag 29. august til 2. desember.  NYHET i år er kjemperask registrering av poeng i egen app og 10 ekstra poeng for å la bilen stå hele onsdagen!

Jeg kjører grønt er for alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen. Kampanjen varer fra 29.august til
2. desember. En tur-retur reise der du sykler, går eller tar buss/tog gir ett grønt po
eng. Du får poeng for alle reiser der du kunne brukt bil, men velger en grønnere reise. Det gjelder både på fritiden og i jobbsammenheng. Tur med hund, eller trimturer får du ikke poeng for, med mindre du kunne ha kjørt bil til turens utgangspunkt. Gjennom hele kampanjen kan deltakere vinne flotte premier.

Hensikten med kampanjen
Vi vil at flest mulig skal bli motivert til å sykle, gå eller ta buss / tog.  På kjøpet får man trim og bedre helse, samtidig som du bidrar til et bedre klima. Kristiansandsregionen har forpliktet seg til ikke å øke biltrafikken, og Jeg kjører grønt et virkemiddel for å oppfylle dette.

Skynd deg til 20 grønne poeng!
Blant de 1000 første deltakerne som når 20 grønne poeng, trekkes 20 vinnere. Det gjelder å være rask med å melde seg på og komme i gang med å registrere poeng. Hver  premie har en verdi på 2500 kr. Vinnerne kan velge mellom busskort, gavekort NSB, gavekort DNT Sør, gavekort Kilden og gavekort sportsartikler. 

Bilfri onsdag
I årets kampanje får du 10 ekstra poeng for ikke å kjøre bil på onsdager! Mange klarer seg uten bil, også på en vanlig hverdag. Busstilbudet er veldig bra mange steder. Er det et stykke til bussholdeplass, kan du sykle dit og ta bussen videre. På onsdager får man også doble grønne poeng for alle reiser til fots, med sykkel eller buss og tog. 

Påmelding og egen app
Påmelding skjer på to måter:  

1) Dersom du laster ned appen til Jeg kjører grønt, kan du melde deg på via den. Hvis du er på  Facebook, kan du melde deg på med Facebook-kontoen din.  Du kan også melder deg på via epost-kontoen din.

2) Du kan som tidligere melde deg på via vår nettside jegkjorergront.no  Har du deltatt tidligere, kan du logge deg inn med epost-adressen din og passord. Har du glemt passordet, trykker du på "glemt passord".

Ukespremier,  vervepremier, milepælspremier og sluttpremier
Hver uke trekker vi to premier á 1000 kr blant de som registrerte sine poeng uken før.  Alle som verver minst en deltaker, er garantert å vinne premie. Vi har også milepælspremier når alle deltakerne til sammen når 50.000, 100.0000 og 150.000 grønne poeng. Ved kampanjeslutt trekker vi vinnere i kategoriene grønn (50-124 poeng), grønnere (125-199 poeng) og grønnest fra 200 poeng og oppover. Se kampanjens grønne gevinster.

Konkurranse også for arbeidsplasser
Jeg kjører grønt har også en bedriftskonkurranse, der arbeidsplasser konkurrerer mot hverandre. Det er om å gjøre å oppnå flest mulige grønne poeng per ansatt. Personlige poeng tilflyter arbeidsplasser automatisk, forutsatt at deltakerne har huket av for sin bedrift.  Beste virksomhet i fire ulike kategorier, definert etter antall ansatte, premieres med 10.000 kr og diplom. I 2015 deltok 135 bedrifter med til sammen har over 20.000 ansatte.

Vil du melde på din arbeidsplass, send en epost til 
Hilde Finckenhagen 

Problemer med påmelding? Send e-post til:

bjorne.jorveit@kristiansand.kommune.no eller hilde.finckenhagen@kristiansand.kommune.no